הבלוג שלי

תזונה לפוריות – פוריות האישה והגבר

קרן זלדמן | דיאטנית קלינית לפוריות, הריון ולאחר לידה ליווי ותמיכה בטיפולי פוריות

קרן זלדמן דיאטנית פוריות

לתזונה ולאורח חיים יש השפעה על הבריאות הכללית ועל הפוריות בפרט. יותר ויותר מחקרים בוחנים את הקשר בין דפוסי תזונה לפריון-

במחקר NHS מצאו שדבקות ב”דיאטת הפוריות” המאופיינת בצריכה של –

חומצות שומן חד בלתי רוויות

חלבון מהצומח

מוצרי חלב עתירי שומן

פחמימות עם אינדקס גליקמי נמוך

מולטיויטמין

וברזל (ממקור צמחי ומתוסף) היו קשורים לסיכון נמוך יותר לאי- פריון על רקע בעיות ביוץ. (יש להיוועץ ברופא או בתזונאית קלינית לפני נטילת תוספים).

באופן דומה במחקר של בוגרי אוניברסיטה בספרד, נשים שנצמדו להמלצות  התזונה הים תיכונית, המאופיינת בצריכה גבוה של פירות, דגים ועוף, מוצרים דלי שומן ושמן זית, היה סיכון נמוך יותר לחוות קשיים בניסיונות להרות.

מחקר רטרוספקטיבי דיווח שצריכה גבוה יותר של מזון מהיר וצריכה נמוכה יותר של פירות וירקות הייתה קשורה לזמן ממושך יותר עד להשגת הריון.  

במחקר עוקבה של 199 זוגות הולנדים, הצמדות להמלצות התזונה ההולנדיות  שמאופיינת בצריכה גבוה של דגנים מלאים, פירות, ירקות, שמנים חד ורב בלתי רווים, בשר או תחליפי בשר ודגים, לפני ההתעברות הייתה קשורה לסבירות גבוה יותר להיריון מתמשך.

במחקר עוקבה אחר שבדק את ההשפעה על 161 זוגות הולנדים מצאו שצריכה אימהית של תזונה ים תיכונית עשירה בירקות ובשמנים צמחיים, דגים, קטניות ומיעוט חטיפים לעומת דיאטה “בריאה ולא מעובדת” אשר מאופיינת בצריכת גבוה של פירות, ירקות, קטניות, דגנים מלאים ודגים, צריכה נמוכה של מיונז ושל חטיפים ומוצרי בשר הייתה קשורה לסבירות גבוה יותר להרות.

למרות החפיפה המשמעותית והדמיון בין שני דפוסי התזונה (מכילים הרבה ירקות, דגים, קטניות ומעט חטיפים), אך מבין שניהם רק התזונה הים תיכונית העלתה את הסיכוי להריון לאחר IVF/ ICSI .

באופן דומה, במחקר שנעשה לאחרונה על נשים צעירות (לא במצב של השמנה) מיוון , נצפה אפקט דומה- דבקות בתזונה הים תיכונית שיפרה את סיכויי הצלחת טיפול ההפריה החוץ גופית.  

לסיכום

למרות שההגדרה של דפוסי תזונה בריאים משתנה מעט ממחקר למחקר, צריכה עקבית של:

  • דגנים מלאים
  • פירות
  • ירקות
  • דגים עשירים באומגה 3
  • שמן זית

לא רק ישפרו את הבריאות הכללית אלא גם ישפרו את הפוריות.

מומלץ להמעיט בצריכת:

  • בשר אדום ובשר מעובד
  • מזונות עשירים בשומן
  • פחמימות פשוטות (סוכרים)
  • ממתקים
  • משקאות ממותקים

המלצות אלא מתווספות להמלצות של משרד הבריאות לנשים- חומצה פולית ויוד עליהם מפורט במאמר – מתכננת הריון? ויטמינים ומינרלים שאת חייבת להכיר – בטיפולי פוריות ובאופן טבעי

לקביעת פגישה לצורך התאמת תוכנית תזונה אישית צרו קשר- 054-3113878

קרן

מאמרים נוספים

קרן זלדמן | דיאטנית פוריות - ברזל ופוריות

ברזל ופוריות

חסר בברזל הוא החסר הנפוץ ביותר בעולם. חסר בברזל הוא קריטי ומשמעותי בנשים סביב מעגלי הפוריות, על כך אפרט במאמר זה. לחסר בברזל אצל נשים

להמשך קריאה »
קרן זלדמן | דיאטנית פוריות - ביוץ ותזונה

ביוץ ותזונה

בעיות ביוץ הן אחת הבעיות המרכזיות הגורמות לאי פריון בקרב נשים. בעיות ביוץ יכולות להגרם מסיבות שונות, ביניהן: חוסר איזון הורמונלי חוסר איזון הורמונלי יכול

להמשך קריאה »
דילוג לתוכן